Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Απάντηση στη Βild!




Επειδή βλέπω ότι κανείς δεν το κάνει, θα πάρω εγώ την πρωτοβουλία να απαντήσω στην αντικειμενική και … συμπαθή Bild.


Αγαπητή Bild, είμαστε όντως περήφανος λαός, περήφανη χώρα. Σήμερα έχουμε εκλογές, όχι για πολλοστή φορά όμως , όπως συμβαίνει στη δική σας χώρα που ψηφίζεται συνεχώς για τα 16 κρατίδιά σας.

Εμείς λέμε : «Είμαστε Ελεύθεροι». Εσείς λέτε: «Είναι στο χέρι μας. Έχει διαφορά». Εμείς ξαναλέμε: Αδιαφορούμε για τις γελοίες σοφιστείες σας!

Θέλουμε όντως να δανειστούμε τα δισεκατομμύριά σας (υπενθυμίζω ότι  δεν μας τα χαρίζετε) και φυσικά είναι δικαίωμά μας να εκλέξουμε όποιον κυβερνήτη θέλουμε. Δεν πρόκειται όμως να εκλέξουμε κανέναν καραγκιόζη γι αυτήν τη θέση. Θα μας επιτρέψετε να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμά σας…

Τα ΑΤΜ μας συνεχίζουν να βγάζουν ευρώ, αρκετά από τα οποία δανειζόμαστε όπως κάνουν όλα τα κράτη του κόσμου πλην της Κίνας. Το γεγονός ότι σας βρίζουμε ως Ναζί, δεν ισχύει. Αν μη τι άλλο έχουμε πλήρη γνώση της ιστορίας και της προφανούς ανάγκης συμφιλίωσης και αλληλεγγύης. Δεν αρνούμαι παρόλα αυτά ότι το κλίμα στην Ελλάδα δεν είναι θετικό για την κυβέρνησή σας. Τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό , τους εξήγησε αναλυτικά το τεύχος του Economist της 9ης Ιουνίου!

Τα περί συμφωνίας μαζί σας είναι γνωστά. Φτιάχνουμε τη χώρα και στο μεταξύ βοηθάτε! Βέβαια ούτε εμείς κάναμε όλα όσα έπρεπε αλλά από την άλλη είναι προφανές ότι αυτά που μάς προτείνατε δεν μπορούν να αποδώσουν ούτως ή άλλως. Μήπως λοιπόν πρέπει να επανεξετάσουμε τη συμφωνία;

Σήμερα όντως έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ επίπονης σύνεσης και ολοκληρωτικής καταστροφής. Και οι περισσότεροι το έχουμε καταλάβει. Αν όμως θέλετε όντως να βοηθήσετε για να το καταλάβουν κι οι υπόλοιποι, καλό είναι να προσέχετε σε ποιους απευθύνεστε, τι τους λέτε και πάνω απ’ όλα, να προσέχετε το ύφος σας… Αν έχετε διδαχτεί κάτι από την πρόσφατη ιστορίας σας!

Θα τα πούμε την Παρασκευή 22 Ιουνίου.

Πάτροκλος Κουδούνης

Υπερήφανος Έλληνας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου